Окси-водородна терапия

Инхалация с молекулярен ВОДОРОД

Световната Здравна Организация (СЗО) потвърди, че окси-водородната инхалационна терапия може ефективно да се използва при терапия на COVID-19 и пост-COVID усложнения.

Водородът е химичен елемент, отбелязван със символа H и има атомен номер 1 в периодичната система. С атомна маса 1,00794 u, той е най-лекият химичен

елемент. При стандартни температура и налягане, водородът е безцветен, безвкусен, нетоксичен, неметален и леснозапалим двуатомен газ с молекулна формула H2. Основната част от водорода на Земята е свързан в молекули, като тези на водата и органичните съединения.

През 1766 – 1781 година англичанинът Хенри Кавендиш пръв го идентифицира като отделно вещество и установява, че при изгарянето му се образува вода – оттам идва и името на елемента.


ПРИЛОЖЕНИЕ НА ВОДОРОДА

През 1948 г. в Японния за първи път се използва водородна вода в селското стопанство в опит да се пречистят почвите и насъжденията от токсични замърсявания, а през 1952г. водородът намира приложение и в медицината като през 1958г. е първата инсталация на уреди в японските болници.


ПРИЛОЖЕНИЕ В МЕДИЦИНАТА

Има повече от 600 публикувани статии за лечебните ползи на водородът при над 170 човешки болести.

Водородната медицина е революционна и има потенциала да спаси човешки животи, да намали страданието и да съживи цялото тяло поради следните влияния:


 Антиоксидант - водородната терапия може да се насочи към директна връзка с диабет, ХОББ, артрит, рак, сърдечни заболявания и неврологични разстройства.

 Противовъзпалително - водородната терапия може да се насочи към директна връзка с артрит, псориазис, кожни заболявания, наддаване на тегло и психологически разстройства.

 Клетъчни ефекти - водородната терапия може да повлияе на механизмите на клетъчна смърт, за да поддържа хомеостатичен баланс.


Възстановителното и защитно влияние на водорода върху детоксикациятa насърчава здравословното стареене, укрепване на тялото и подобряване на качеството на живот на пациенти, страдащи от широк спектър заболявания.

Медицински изпитания, провеждани в Университета на Западна Англия в Бристол от Август 2022 г. показват, че водородната инхалационна терапия има потенциала да намали прогресията на ракови заболявания без странични ефекти!


Какво можем да Ви предложим?!

Времетраенето на инхалациите е съобразено с мощността на апарата  и получените резултати от текущите проучвания в Университета в Западна Англия на Бристол , при които инхалацията на 66% водород и 33% кислород, показва ефект след 40-тата минута на инхалацията.

  • Предлагаме индивидуални или групови инхалации проведени в кабинетите ни.(времетраенето е по Ваш избор)
  • Предлагаме апарати за Спортни зали.(Водородната инхалация може да се извършва по-време на спорт)
  • При спешни случаи предлагаме наем на апарати за дома или болнично заведение. (за деца и възрастни)
  • От нас може да закупите апарати с различна мощност и приложение.
  • Предлагаме индивидуални консултации за различни здравословни проблеми в комбинация с висококачествени хранителни добавки.


Приложение

  • ХРОНИЧЕН БРОНХИТ, СИНУЗИТ, ОТИТ.
  • ВЪЗПАЛИТЕЛНИ ПРОЦЕСИ НА ГОРНИТЕ ДИХАТЕЛНИ ПЪТИЩА в следствие на вирусна или бактериална инфекция.
  • БРОНХИЕКТАЗНА болест (кашлица, задух, болки в гърдите и умора).
  • БЕЛОДРОБНИ ФИБРОЗИ (всички видове).
  • По време на COVID инфекция (облекчава дишането намалявайки възпалението, в следствие на което се покачва и сатурацията (от 1 до 4 дни), сваля температурата), може да се комбинира с кислородна маска ако това е наложително. 
  • ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ след COVID инфекция.
  • Риск от ТРОМБИ след COVID ИНФЕКЦИЯ или след Ваксинация.
  • При Рак на белите дробове, дебелото черво, маточната шийка и др.
  • При сърдечно-съдови и метаболитни заболявания.
  • При кожни проблеми, като псориазис и парапсориазис.
  • Като анти-ейджинг терапия и забавяне на стареенето с ефект върху целият организъм.


  Предимство При Деца


  • Инхалацията помага за понижаване на температурата и намалява окислението на организма по-време и след прекарана вирусна инфекция.
  • Инхалацията помага при Хронична кашлица и упорити секрети, Отит, Синузит и др.
  • При повтарящи се Бронхити, Пневмонии и Възпалителни процеси с неясен произход.
  • За укрепване на Белите дробове.
  • Подходяща е при АЛЕРГИИ, кожни обриви, дерматити и др.

 

СПОРТИСТИ

В рандомизирано контролирано предварително проучване, се оценяват ефектите от 7-дневно вдишване на окси-водороден газ върху резултатите от упражненията и серумни хормонални и възпалителни профили в кохорта от млади активни мъже и жени между 20-25 годишна възраст.

Резултатът е, че 20 мин. дишане на окси-водород на ден, ще подобри сърдечната и мускулната работоспособност и ще стимулира секрецията на инсулин, заедно с намаляване на възпалителния отговор.

Това е първото клинично проучване, където инхалациите с  окси-водород са били използвани за постигане на спортни постижения.

 

Акне, Следопративни рани и Преждевременно остаряване

Водородната инхалационна терапия става все по-популярна за подобряване на външния вид на кожата, за намаляване на възпалителните процеси по нея и преждевременното стареене - бръчки.

Доказано е, че всеки 4-ри бръчки от 5 са в следствие на оксидативен стрес

Клиничните изпитания показват, че водородът може да противодейства на процеса на стареене и да намали възпалението, чрез регулиране на оксидативния стрес с активиране на ензимите Супероксид ,Дисмутаза, Каталаза и Глутатион Пероксидаза.

Бърза и ефикасна терапия с видими резултати само за 7-ем дни.


Окси-водородо терапия при COVID-19

По време на остри и хронични респираторни състояния, включително тежка коронавирусна (COVID-19) инфекция, основният физиологичен отговор е да се синтезират стресови протеини, включително цитокини, хемокини и растежни фактори. Това явление е известно като цитокинова буря, събитие, което може да изостри възпалителния отговор и бързо да повиши температурата на гостоприемника в опит да унищожи патогените....

ПЕРИМЕНОПАУЗА И МЕНОПАУЗА

Перименопаузата е период преди менопаузата, когато женските хормони започват да намаляват. Известно е, че през това време има дълбоки промени в ендокринната система произвеждаща хормони, тежки последици върху самочувствието и качеството на живот на жените.

За някои този период на преход може да продължи десетилетие или повече и се проявява със симптоми, които включват епидермален дистрес, горещи вълни и леки когнитивни увреждания, заедно с повишена чувствителност към сърдечно-съдови заболявания, невродегенеративни състояния и урогенитална дистрофия...


Метод за водородна терапия

Дишането на водород е методът, който ни осигурява най-добрата водородна терапия. При вдишване на водород той попада в белия дроб, а от там директно в кръвта и стига много бързо до всяка клетка. При вдишване се приема около 100 пъти повече водород, отколкото с водородна вода.

Има международни стандарти за водородна терапия. Стандартът за минимално количество приеман водородо-кислороден газ при терапия, за да има добро действие, е 120 до 240 милилитра газ в минута.

При осигуряване на достатъчно водород, той се задържа максимално дълго в кръвта и по-този начин успява да елимнира максимално много вредни свободни радикали. Медицински изследвания са доказали, че при приемане на водородна вода във венозната кръв водород не се открива, а при дишане на водород – водородът остава в кръвта до 2 часа.