Канген вода

Тялото ви се състои от поне 70% вода. Но от каква вода сте съставени вие? Не всяка вода е еднаква!

Канген вода

Какво е канген вода

На японски Kangen означава "завръщане към произхода". Kangen Water® е алкална вода, произвеждана от алкалните йонизатори и машини за филтриране на вода на Enagic. Повече от 40 години Kangen Water® се използва в Япония, за да помогне за възстановяване на първоначалното алкално състояние на организма. Тези машини могат да превърнат обикновената вода от чешмата в здравословна, свежа на вкус алкална питейна вода. Kangen Water® превъзхожда чешмяната и пречистената вода.

  • 01 Богат на водород

    Водата, богата на водород, има висока концентрация на молекулен водород (H2). Молекулярният водород действа като ефективен антиоксидант, който бързо се разпространява през клетъчните мембрани и може да намали свободните радикали, потискайки оксидативния стрес. Чрез процеса на електролиза вашата чешмяна вода се превръща в богата на водород Kangen Water®.

  • Окислителните реакции в организма могат да доведат до образуването на свободни радикали, докато антиоксидантите прекратяват тези реакции. Повишените нива на оксиданти и недостатъчното количество антиоксиданти в организма причиняват оксидативен стрес. Постоянното снабдяване с външни източници на антиоксиданти трябва да бъде част от ежедневната диета, за да се намали оксидативният стрес и свързаните с него увреждания. Ето защо всеки трябва да се грижи не само за количеството на водата, която пием, но и за нейното качество. И двете са от съществено значение за нашето благосъстояние.

  • Както при повечето неща в живота, оптималното здраве започва с баланс. Телата ни трябва да поддържат рН баланс от 7,365, което е леко алкално. За да се определи дали дадено вещество е киселинно или алкално, се използва скалата за рН. По тази скала 7,0 е неутрално. Всичко над 7 се счита за алкално, а всичко под 7 - за киселинно.

  • Богатата на водород вода се характеризира с отрицателен ORP. Високата стойност на ORP (в положителни числа) показва, че дадено вещество има по-висок окислителен потенциал. В обобщен вид за хората положителният или високият ORP е по-добър за външната част на тялото (почистване и дезинфекция). Ниската стойност на ORP (в отрицателни числа) показва, че веществото има по-висок антиоксидантен потенциал и е за предпочитане за орална консумация. Подобно на рН, стойностите на ORP са важен показател за определяне на качеството на водата.

 

Избирайки да пиете алкална вода, вие подпомагате тялото си да се върне към балансирано състояние. Водата Канген е свеж, чист и вкусен начин за поддържане на оптимално здраве!

Водата Канген не отстранява много минерали, които се губят в процеса на пречистване на бутилираната вода.

Водата Канген има отрицателен окислително-редукционен потенциал или ORP.

Видове Канген вода

Човешкото тяло е съставено от над 70% вода. Не е пресилено да се каже, че "водата е в основата на жизнеността и дългия живот". КОД ЗДРАВЕ предлага безопасна вода, която може да се използва с увереност в полза на здравето, красотата, почистването и кухнята.